Velká úroda cuket mě donutila vymyslet tento recept. Je to takové asijské cuketové zelí, které se hodí jako příloha k bílé rýži s lososem v teriaki nebo k různým masům.
- 1 velká cuketa
- 4 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce sladké sojové omáčky
- olej z praženého sezamu
- lžíce bílých sezamových semínek
Cuketu oloupeme, zbavíme semínek a nakrouháme v robotu na tenké plátky. Na pánvi s troškou oleje opékáme cuketu tak dlouho dokud nezměkne. Po té vmícháme ústřicovou, sojovou a sladkou sojovou omáčku. Pokud máme větší cuketu, můžeme omáčky v daném poměru přidat více. Ještě chvíli společně restujeme, aby se vše spojilo a jakmile stáhneme z plamene, tak vmícháme trošku oleje z praženého sezamu a sezamová semínka.