Můj manžel mi splnil sen z dětství, když mě vzal v Londýně hned do několika restaurací Jamieho Olivera. Tohle je jeden z jeho rychlých receptů a hodí se mi vždy když jdu například ráno cvičit. To musím mít promyšlený oběd, protože jakmile se vrátím, čekají mě doma hladovci. Než odejdu, tak si dám marinovat maso s houbami, které potom jen přemístím do parní trouby. Jako přílohu používám rýži, kterou si naprogramuji v rýžovaru tak, aby byla hotová přesně jak potřebuji. Téměř bez práce a také bez tuku 🙂
Pro 3 osoby:
- 500 g kuřecích prsou na nudličky
- 4 lžíce omáčky hoisin (já Marks & Spencer)
- 1 lžíce limetové omáčky
- 200 g směs hub (shitake, hlíva, shimeji…)
Kuřecí prsa smícháme s omáčkou hoisin a limetovou šťávou, přidáme k nim houby a lehce promícháme. Pokud máme čas, tak necháme marinovat klidne 2 až 3 hodiny. Jestliže spěcháme, tak můžeme hned pokračovat. Vložíme do parní trouby na cca 25 minut. Pokud nemáme parní troubu nebo hrnec, pak může také dobře fungovat síto vyložené pečícím papírem, položené na hrnec s vařící voudou a přikryté pokličkou. Houby pustí dost šťávy, takže jako příloha se hodí rýže, kuskus, bulgur nebo quinoa.