Takto upečené krůtí maso mi zajistí hned několik variant rychlého oběda či večeře na další den. Čerstvě upečenou pečeni servíruji s vařeným bramborem nebo s těstovinami, které promíchám s upečenou šťávou a zeleninou. Druhý den mohu přidat k zelenině a výpeku trochu kvalitní harissy a mám skvělé jídlo ke kuskusu nebo studené maso použiju na quesadilly, které jen minutky zapékám v kontaktním grilu.
Pro 4 osoby:
- 1 krůtí prso cca 700 g
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 fenykl
- 1 lžička sušeného tymiánu
- cca 1 lžička vločkové soli, pepř
- olej
Nejdůležitější na tomto receptu je svázat maso. Prso důkladně očistíme a provázkem jednou pevně převážeme přes delší stranu prsa. Stočíme provázek na stranu a obtáčíme kolem celého prsa cca po dvou centimetrech. Na prkénku si rozložím vločkovou sůl, sušený tymián a pepř a prso ve směsi rovnoměrně vyválím. Pánev s olejem zahřejeme na vysokou teplotu a krůtí maso na něm ze všech stran dozlatova opečeme. Maso dáme stranou a na stejnou pánev přidáme mrkev, petržel a fenykl, vše nakrájené na větší kousky. Několik minut restujeme opět dozlatova. Zeleninu přemístíme do pekáčku, na ni položíme orestované maso a podlijeme vodou tak, aby maso leželo na zelenině a neplavalo příliš ve vodě. Přikryté pečeme cca 1 a půl hodiny na 170 stupňů v horkovzdušné troubě.