Kořeněné bulgurito

Zrovna jsem přijela s Prokůpkem s fyzioterapie a chce to nějaký rychlý oběd. V lednici mi zbyla miska vařeného bulguru a plechovky se zeleninou nebo luštěninami mám vždy v zásobě, takže to je opravdu rychlovka. Často nám takto zůstane quinoa nebo rýže, ze kterých to bude taky moc dobré a nemusí se nic vyhazovat. Můžete podávat posypané troškou rozdrobené fety nebo s jogurtovou raithou.


  • cca 2 hrnky vařeného bulguru
  • sterilizovaná kukuřice Bonduelle mini balení 80 g
  • sterilizovaná cizrna Bonduelle mini balení 80 g
  • sterilizovaná čočka Bonduelle 310 g
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička uzené mleté červené papriky
  • hrst koriandrových lístků
  • trošku vývaru na podlití
  • olej, sůl

Na pánvi rozehřejeme kapku oleje a několik sekund na něm opékáme římský kmín, kurkumu a uzenou papriku. Přidáme vařený bulgur a jakmile se všechen obalí kořením, tak přidáme kukuřici, cizrnu a propláchnutou čočku. Podlijeme troškou vývaru a vše společně chvíli prohříváme. Nakonec stáhneme s plotny a přimícháme koriandrové lístky.