Zrovna jsem přijela s Prokůpkem s fyzioterapie a chce to nějaký rychlý oběd. V lednici mi zbyla miska vařeného bulguru a plechovky se zeleninou nebo luštěninami mám vždy v zásobě, takže to je opravdu rychlovka. Často nám takto zůstane quinoa nebo rýže, ze kterých to bude taky moc dobré a nemusí se nic vyhazovat. Můžete podávat posypané troškou rozdrobené fety nebo s jogurtovou raithou.
- cca 2 hrnky vařeného bulguru
- sterilizovaná kukuřice Bonduelle mini balení 80 g
- sterilizovaná cizrna Bonduelle mini balení 80 g
- sterilizovaná čočka Bonduelle 310 g
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička uzené mleté červené papriky
- hrst koriandrových lístků
- trošku vývaru na podlití
- olej, sůl
Na pánvi rozehřejeme kapku oleje a několik sekund na něm opékáme římský kmín, kurkumu a uzenou papriku. Přidáme vařený bulgur a jakmile se všechen obalí kořením, tak přidáme kukuřici, cizrnu a propláchnutou čočku. Podlijeme troškou vývaru a vše společně chvíli prohříváme. Nakonec stáhneme s plotny a přimícháme koriandrové lístky.