Zdravé perníkové muffiny

Původně jsem chtěla péct klasický perník, ale začala jsem ingredience nahrazovat zdravějšími přísadami, až z toho vznikly tyto zdravé muffiny. Asi bych si tento recept normálně nezapisovala, ale můj Matýsek se na ně vrhl a všechny je snědl. Jsem moc ráda, že mu můžu upéct něco zdravějšího, kde jsou místo mouky mandle a místo vejce chia semínka 🙂


Na 6 malých muffinů:

  • 1 lžíce chia semínek
  • 30 ml mléka
  • 100 g mletých mandlí
  • 1/2 kypřícího prášku do perníku (BIO)
  • 1 lžíce kakaa
  • 3 lžíce oleje
  • 100 ml mléka
  • 30 g kokosu
  • 1 lžíce třtinového rumu
  • 3 lžičky sukralózy

Horkovzdušnou troubu si rozpálíme na 170 stupňů. Chia semínka namočíne do 30-ti ml mléka, po 5-ti minutách promícháme a necháme bobtnat dalších 15 minut. Po té přidáme do mísy, kde jsme smíchali všechny ostatní přísady a důkladně promícháme. Těsto plníme do silikonových formiček na menší muffiny a pečeme cca 25 minut.

Těsto plníme až po okraj formiček nebo lehce navršíme, protože tolik nenabude.