A zase ten tvaroh… To proto, že se s ním tak dobře peče. Muffiny jsou vláčné a nemusíte mít výčitky, protože jsou zdravější variantou a hlavně jsou bez mouky.
12 menších kousků:
- 125 g polotučného tvarohu
- 50 g strouhaného kokosu
- 50 g mletých mandlí
- 2 jablka nastrouhaná na hrubo
- 2 vejce
- 2 vrchovaté lžičky kypřícího prášku s vinným kamenem
- 3 lžičky sukralózy (např. zn. Irbis)
- 1 lžíce vanilkového extraktu
Horkovzdušnou troubu si rozehřejeme na 170 stupňů. Z nastrouhaných jablek vymačkáme šťávu a dáme stranou. Použijeme ji v případě potřeby na doředění těsta. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Nyní smícháme vše mimo našlehaných bílků. Těsto důkladně promícháme, pokud je příliš tuhé, tak přidáme trošku šťávy z jablek. Nakonec lehce vmícháme bílky. Těsto plníme do silikonových formiček menší velikosti. Formičky plníme zároveň s okrajem, můžete i lehce navršit nad okraj a pečeme cca 30 minut.