Kuřecí kousky s mangem a kukuřicí

Často musím vařit taková jídla, aby je snědl i můj Matýsek. Jelikož je spousta druhů zeleniny pro mého syna nebezpečná, dávám do tohoto receptu jen kukuřici a malé kousíčky manga. Pokud nemáte dobré zralé mango, tak tento recept ani nezkoušejte, nebylo by to dobré. Já miluji pálivá jídla, tak si jako vždy na svůj talíř přidávám chilli vločky a čerstvý koriandr. Příloha za mě bílá rýže nebo rýžové nudle.


Pro 4 osoby:

  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • kousek strouhaného zázvoru
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 velké mango (velmi zralé)
  • 1 hrnek kokosového mléka (AROY-D)
  • 1 vařená kukuřice

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, přidáme k nim rybí omáčku, kukuřičný škrob, zázvor a lžíci oleje. Promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet. Mango oloupeme a 1/3 nakrájíme na kostičky o hraně cca 0,5 až 1 cm a dáme stranou, zbylé 2/3 rozmixujeme na pyré. Naložená kuřecí prsa prudce opečeme na pánvi, přidáme mangové pyré a kokosové mléko a vaříme na mírném plameni 15 až 20 minut. Jakmile je maso měkké, přidáme seříznutá zrna z vařené kukuřice a 1/3 manga, kterou jsme si nakrájeli na kostičky. Povaříme už jen cca 3 minutky. Dochutíme rybí omáčkou.